Начало » (ВИДЕО) Лайт мотивът в жълто-черно: Търпението свърши! Големите разказваха на малките със сълзи на очи
Ботев Спорт Спорт Важно

(ВИДЕО) Лайт мотивът в жълто-черно: Търпението свърши! Големите разказваха на малките със сълзи на очи

Днес сутринта над 1000 фенове на Ботев се събраха на тротоара пред Централния вход на стадион „Христо Ботев“, там бе и репортер на Plovdiv-Press. Там точно в 10:30 часта стартира протестът им срещу почти 4-годишната мъка. Мъка по ръждясващия техен дом – Колежа. В един глас привърженици, легенди, служители и шефове на Ботев обявиха: Търпението свърши.

Митингът на „жълто-ченото“ семейство мина мирно, без никакви ексцесии. Дори бул. „Източен“ не бе блокиран. Пяха се песни ,скандираше се. Пръв от импровизираната трибуна се изказа колегата журналист Валери Станков. Той като виден ботевист и оратор взе микрофона и с плам изказа това, което всички мислят:

 

След него на сцената се качи легенда №1 Динко Дерменджиев. Той призова властимащите най-после да се осъзнаят и да вземат мерки, така че строежът да бъде възобновен. Най-силни аплодисменти предизвикаха думите на Чико, че не иска да си отиде от този сят, без да види Колежа готов.

На няколко пъти феновете взривиха номбички, запалиха факли и показаха, че този път са непримирими: Искаме си Колежа, крещяха те.

„Засега протестираме културно. Можем обаче и да обърнем палачинката“, заканиха се те пред органите на реда, които бдяха за сигурността по време на митинга. „Следващият път ще бъдем не 1000, а 5000 и ще обикаляме цял ден Пловдив“, категорични бяха те.

На протеста имаше не мина и без сълзи в очите на стари „канари“. Те си спомниха за славните времена и победи на Колежа. Малките фенове пък деряха гърла и слушаха в захлас батковците, които им разказваха за Гено Добревски, Жоро Донков, задната ножица на Боре Хвойнев и двата гола на Тошко Неделев срещу Левски на стадион „Христо Ботев“.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!