Начало » България мачка на Гребната! Тенис националите ни отвяха Албания с общо 36:1 гейма
Спорт Спорт Важно Тенис

България мачка на Гребната! Тенис националите ни отвяха Албания с общо 36:1 гейма

Пловдив носи къмет на тенис националите на България при мъжете. Поне в първите им изяви под тепетата за Купа Дейвис, в които нашите отвяха с 3:0 победи Албания. Момчетата ни започнаха с успех в предварителна група „А“ на турнира от група III на зона Европа на ТК „Локомотив“ на Гребната база.

В срещата на двойки Димитър Кузманов и Васил Младенов закачиха 2 геврека и не загубиха гейм при победиха с 6:0, 6:0 Елби Мйещри и Генаид Шипея за 34 минути игра.

Преди това националите записаха две убедителни победи на сингъл. Адриан Андреев направи страхотен дебют за националния отбор на България. 16-годишният софиянец разгроми с 6:1, 6:0 Марио Зили за 41 минути. Димитър Кузманов също сложи 2 геврека при с 6:0, 6:0 Елби Мйещри за 39 минути игра.

За спечелването на промоция България разчита на Димитър Кузманов, Александър Лазов, Васил Младенов и Адриан Андреев. Капитан на националите е Тодор Енев. България е в предварителна група „А“ заедно с отборите на Македония, Исландия и Албания. В другата среща от тази група Македония победи Исландия.

Утре от 11.00 часа България ще играе срещу Исландия.

От тази година отборите от група III на зона Европа са разделени в две групи и в Пловдив участват общо осем отбора. В група „B“ попаднаха тимовете на Андора, Кипър, Монако и Сан Марино.

Победителите от двете групи ще играят финал за промоция в горната група. Финалната среща ще се играе в събота от 11.00 часа.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!