Начало » Брутален нокаут отне живота на непобеден боксьор (ВИДЕО 18+)
бокс Спорт Спорт Важно Спортни страсти

Брутален нокаут отне живота на непобеден боксьор (ВИДЕО 18+)

Неописуема драма сполетя боксьор, който бе нокаутиран жестоко и полсе почина вследствие на наряняването. Става дума за италианския боец Кристиан Дагио, който има чудесна кариера в бойните спортове, която обаче приключва трагично.

Европеецът получи тежки травми на главата по време на мача си с Дон Паруанг. 49-годишният италианец се срина на ринга в нокаут в 12-ия рунд и повече не се изправи на краката си. Дагио е откаран в болница, където е изпаднал в кома и починал, обявиха властите в Тайланд.

„Той почина, така както искаше да почине. Не съжалявам за това. Брат ми просто беше такъв човек. Искаше да се бие до 80-годишна възраст. Боксовият ринг беше животът му. Отиде си като шампион“, коментира братът на починалия Кристиан Дагио.

Мачът срещу Дон Перуанг беше 11-и в кариерата на Дагио по правилата на традиционния бокс и в него той претърпя първата си загуба. Италианецът в продължение на дълги години живееше в Тайланд и голяма част от кариерата си прекара на ринга за кикбокс. Има 189 мача, в които е записал 145 победи. В статистиката си има и пет срещи по правилата на ММА и в тях е записал три успеха.

 

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!