Начало » Ботев ще маха емблемата на Рапид (Виена), връща си запорираната в НАП
Ботев Спорт Спорт Важно

Ботев ще маха емблемата на Рапид (Виена), връща си запорираната в НАП

Ботев скоро ще заиграе с нова емблема на гърдите. Всъщност, не толкова нова, а добрата-стара, с която клубът и привържениците свикнаха над 20 години.

Сдружение ПФК Ботев, което е миноритарен акционер, се е заело с похвалната инициатива да върне познатата марка, въпреки че Пловдив Прес се свърза с отговорни лица в НАП, които категорично отрекоха информацията . След черната ера на „Димитър Христолов“ при „канарчетата“ и фалитът – НАП запорира логото на отбора и няколко пъти бе организиран търг. Наддавания обаче липсваха заради сериозната сума, която държавният огран бе определил. Цената намаляваше през годините, но все стоеше прекалено висока, за да си я позволят от Ботев. Иде реч за стотици хиляди левове

В клуба предпочетоха друг маньовър. Обявиха гласуване между членовете си и така избраха нова марка, с която стартира тима преди 8 години от аматьорските дивизии. Неприятното е, че сегашният символ е буквално изкопиран от емблемата на Рапид (Виена) и никак не се харесва на бултрасите.

Ето защо връщането на емблемата „у дома“ е на дневен ред и би се приело като страхотен коледен дар за феновете, за което писа и спортният сайт plovdivderby.com.

По инфо на Пловдив Прес ще има опит старата емблема да бъде закупена до 19 декември. Именно тогава в ресторант  „Филипополис“ в хотел „Марица“ от 19:12 часа ще се състои коледният банкет на „жълто-черните“. Кулминацията му може да бъде точно обявяването на „операция емблема“ за успешна.

В последно обявената цена от НАП на търг за марката бе около 160 000 лева. Със сигурност сега цената ще е доста по-занижена. В момента няма дата за обявен нов търг – не и на сайта на държавната институция. Името на жената, която вече отговаря за делата около запорираната в НАП емблема на Ботев е Ваня Данаилова.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!