Начало » Ботев почна. Киров: Търсим класен заместник на Стивън Петков
Ботев Спорт Спорт Важно

Ботев почна. Киров: Търсим класен заместник на Стивън Петков

Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров говори преди старта на зимната подготовка на отбора.

„Започваме с 24 футболисти и няколко отсъстващи. Крис Добрев ще отсъства само от днешната тренировка, тъй като има изпит в 14:30 часа. Даниел Кайзер ще се прибере на 9 януари. Лично аз съм го пуснал два дни повече да почива. Диого Кампос ще се присъедини към отбора на 8 януари, а Густаво Афонсо и Джонатан Перейра ще се приберат на 10 януари.

Имаме устна договорка с Даниел Кайзер да продължи договора си с клуба. Серкан Юсеин в личен разговор с мен сподели, че е подписал договор с Лудогорец. Той ще започне подготовка с нас, защото има договор с клуба до края на сезона. На този етап и той, и Кайзер започват нормална подготовка с нас. Слави Шопов е професионален състезател на Ботев. Има договор.

Търсим заместник на Стивън Петков. От доста време гледаме. Търсим точния човек, който да пасне на стила и на начина на игра на нашия отбор. С представянето си Тодор Неделев заслужаваше да бъде по-напред в класирането за футболист на годината, но не мога да кажа, че другите не са заслужавали. Да отдадем заслуженото и на другите призьори.

Атанас Зехиров ще ни донесе повече скорост и острота в атака.

Очаква ни труден втори етап от шампионата. Всичко зависи от начина, по който ще се подготвим и относно окомплектоването на състава“, заяви Белия.

„Жълто-черните“ стартираха подготовката си за пролетния дял от сезона със занимание на клубната база, където отборът ще се готви до 24 януари, когато ще започне лагерът на тима в Турция.

23 състезатели се включиха в дебютната тренировка, като единственото ново име в състава към момента е привлеченият през зимната пауза Атанас Зехиров. Подготовка с „канарчетата“ започнаха игралите под наем през есента младоци – Милко Георгиев, Радослав Апостолов и Атанас Ташолов.

Първото занимание пропуснаха всички чужденци в тима, които ще се присъединят към тима в следващите дни и до 10 януари групата на „жълто-черните“ ще бъде събрана в пълен състав.

От сряда отборът влиза в лагерен режим на клубната база, където ще протече първият етап от зимната подготовка.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!