Начало » Ботев достроява Колежа с 20 милиона нисколихвен заем от фонд на ЕС
Ботев Спорт Спорт Важно

Ботев достроява Колежа с 20 милиона нисколихвен заем от фонд на ЕС

Блянът на бултрасите любимият им Ботев и те да се завърнал на стадион „Христо Ботев“ изглежда все по-постижим. Както каза новият бос на „канарчетата“ – Георги Самуилов, дострояването на Колежа не може да бъде мечта, защото е съвсем близо на хоризонта и не е нещо грандиозно. До месец март 2020 година Ботев трябва да има най-хубавото съоръжение у нас, което да отговаря на всички изисквания на УЕФА И ФИФА.

Думите на петролния бизнесмен потвърди днес на брифинг е кметът Иван Тотев. Той внесе ясното по въпроса като уточни, че пустеещият стадион ще се довърши с финансиране от Фонда на фондовете. Той се управлява от оперативните програми на ЕС и е страхотна опция за Ботев, за да си помогне за Колежа.

Градоначалникът добави, че заемът ще е около 20 милиона лева и ще бъде с изключително ниска лихва – 1 процент. Общината също ще стори, така че да улесни най-стария клуб у нас. Ще се помогне с вкарването на обекти като „Христо Ботев“ в зоните, възможни за финансиране през такъв тип финансови инструменти на ЕС.

„В момента юристи на Общината и на Ботев са в контакт и обсъждат какво да се направи. Миналата седмица говорихме с ръководството на клуба и сме наясно с какво можем да сме полезни, така че този важен проект да се случи. До края на календарната година ще се знае дали заем от 20 милиона от Фонда на фондовете за Ботев ще има“, обясни Тотев.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!