Начало » Борисов на рестарта на ремонта на Колежа: Ще помогнем, ако видим, че се работи
БГ Футбол Ботев Важно Градът Спорт Спорт Важно

Борисов на рестарта на ремонта на Колежа: Ще помогнем, ако видим, че се работи

„В цял свят собствениците на клубове правят стадионите. Но и ние ще помогнем сега, видим ли, че се работи и стават нещата“. Това заяви в Пловдив премиерът Бойко Борисов, който присъства на  размразяването на строежа на стадион „Христо Ботев“. Той обяви, че Община Пловдив може да въведе символични онцесионни такси за стадионите – например 100 лв., за да може собствениците на клубовете да ги ремонтират.

Министър-председателят пристигна малко преди 12 часа и бе посрещнат от феновете на жълто-черния тим със скандирания „Ко-ле-жа“. На официалната церемония присъстваха областният управител и кандидат на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров, градоначалникът Иван Тотев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на БФС Борислав Михайлов, шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, президентът на Ботев Георги Самуилов, финансовият министър Владислав Горанов и др..

„За нас е огромна чест да сме тук. Знам, че „Ботев“ е един от най-славните клубове, и винаги ще му помагаме с каквото можем“, заяви в началото министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Днес помогнахме на „Арда“ (Кърджали). Сега пътувах до Пловдив, днес изпълнихме ангажимента си към „Арда“ в Министерския съвет. На нас с Горанов ни е по-лесно да не даваме и предпочитаме да не взимаме. Смятам, че спокойно може да има една символична комисионна такса за клубовете в Пловдив“, обяви премиерът Борисов. Не мога да разделя отборите, нито това ни е целта – вие достатъчно се биете и се карате по стадионите и без това. Така, както винаги, в Пловдив сме помагали, ще помогнем и пак. Строителите да се стягат, да работят”, призова министър-председателят.

Той увери феновете, че ще помага и на „Ботев“, и на „Локомотив“ (Пловдив). “Желая да сте живи и здрави, на дербито да победи по-добрият. Но не се бийте, защото ние ще ви направим игрищата, не ги чупете после!“, обърна се към пловдивчани Борисов. Той добави, че за да има силен „Ботев“, трябва да има и силен „Локомотив“, което жълто-черната общественост, събрала се на стадиона посрещна с бурно недоволство.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!