Начало » Блестящ Антъни Иванов е осми в света на 200 метра бътерфлай
Спорт Спорт Важно Спортни страсти

Блестящ Антъни Иванов е осми в света на 200 метра бътерфлай

Страхотният ни плувец Антъни Иванов завърши осми във финала на 200 метра бътерфлай на Световното първенство, което се провежда в китайския град Гуанджоу. Постижение, което заслужава огромни аплодисменти.

Младият състезател на Николай Вакарееев финишира с резултат от 1:52.40 минута. В сутрешната сесия Иванов беше шести резултат и постигна национален рекорд със значително по-добро време – 1:51.81 минута.

За златния медал имаше страхотна битка. В нея фаворитът Дая Сето (Япони1) подобри световния рекорд и закова хронометрите на 1:48.24 минута. Досегашният рекордьор в дисциплината Чад льо Кло (Южна Африка) също плува под старото най-добро постижение, но остана на осем стотни от първото място с 1:48.32 минута. Резултатът му е нов рекорд на Африка.

Радост на домакините донесе Жухао Ли, който спечели бронза с 1:50.39 минута.

Финалът на Антъни Иванов беше втори за него на Световно първенство при мъжете на малък басейн, след като беше сред най-добрите осем в същата дисциплина и през миналата година в Будапеща. Това е общо десети финал за България от шампионати на малък басейн. Михаил Александров е с шест, а Денислав Калчев с два.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!