Начало » Баскетболистът Тотев се перчи пред младите шампиони с требъла от Академик Бултекс
Академик Бултекс Баскетбол Спорт Спорт Важно

Баскетболистът Тотев се перчи пред младите шампиони с требъла от Академик Бултекс

Отборът на „Академик Бултекс 99“ до 14 години, който завоюва златен требъл – спечели и трите възможни купи, за които участва този сезон – шампионската титла на България, Купата на България и Балканската купа, бе посрещнат тържествено в заседателната зала на община Пловдив.

В нея, заедно със своя треньор – Йордан Иванов баскетболистите показаха спечелените купи. В знак на признателност за подкрепата президентът на клуба Васил Врачев удостои кмета на Пловдив Иван Тотев с медал на „Академик Бултекс 99“ от републиканското първенство. 

Градоначалникът пък не пропусна ни в клин, ни в ръкав да изтъкне, че също е играл баскетбол. Едно време. Той раздаде на децата вестник, на който има негова снимка, на която се вижда, че и той е целил коша.

„Момчета, благодаря за това, което правите! Тази зала е посрещала много големи шампиони и фактът, че сте тук е доказателство за огромния труд, който сте положили. Голям респект и към ръководството на „Академик Бултекс 99“ и към родителите. Поздравявам Ви за усилията, които полагате за развитието на баскетбола в Пловдив“, с тези думи кметът на Пловдив Иван Тотев се обърна към младите спортисти. Той допълни, че спортът е сред важните приоритети в политиката на управление на Община Пловдив.

Кметът изрази надежда, че младите спортисти на пловдивския баскетбол ще продължат да прославят града.
„През последните няколко години волейболът и баскетболът показват завидни резултати и ние се гордеем с Вашите успехи“, заключи кметът Иван Тотев.

Последната титла отборът извоюва миналия петък в София, където спечели републиканския шампионат. Купата на България в тази възраст се провежда от миналата година, а Балканската – от тази година.

На турнирите в България – Купа България и държавен шампионат отборът не допусна нито една загуба през целия сезон и записа само победи. Това е същият отбор, който преди 2 години стана държавен шампион до 12 години – отново под ръководството на старши треньора Йордан Иванов.

Община Пловдив подкрепя баскетболните клубове, като всяка година от бюджета на Пловдив се отделят над 100 000 лева. За усилените тренировки им е осигурена и залата на спортното училище „Васил Левски“.

За да изкажат своето уважение, ресорният заместник-кмет по спорта и районните кметове на Пловдив също отправиха своите поздрави и пожелания за бъдещи успехи.

Родителите на младите шампиони пък отдадоха дължимото на треньора на тима чрез отворено писмо, което публикуваме без редакторска намеса:

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦАТА НА АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 ДО СТАРШИ ТРЕНЬОРА ЙОРДАН ИВАНОВ

Благодарим ти тренер! Благодарим ти затова, че вече няколко години възпитаваш децата ни в шампионски дух, учиш ги на най-големите тънкости на баскетболната игра и ги превърна в абсолютни хегемони в България при 14-годишните, спечелвайки уникален требъл – Купата на страната, Балканската купа и шампионската титла. Твоя е една огромна част от заслугата за невероятния сезон на нашите деца, които не допуснаха нито една загуба в турнирите на родна сцена. Благодарим ти, че достави и на нас – родителите – неописуемите емоции, които изживяхме заедно с теб и децата ни. Благодарим ти, че ни направи част от едни незабравими общи спомени покрай победоносните участия на отбора във вътрешните и международните турнири. Баскетболът и нашите деца са твоят живот и ние дължим страшно много на теб – затова, че всички те вървят в правилната посока под вещото ти и професионално ръководство. Твоята работа и твоето отношение към малките ни баскетболни надежди са неопровержимо доказателство, че с единомислие, взаимопомощ, подкрепа и съпричастност успехите са неминуеми. Благодарим ти затова, че даваш мило и драго не само за усъвършенстването на децата ни като добри баскетболисти, но и за израстването им като пълноценни личности, които упорито да преследват целите си в спорта и в живота. Разбира се всички тези успехи биха били немислими без помощта и подкрепата на президента на Академик Бултекс 99 Васил Врачев, спортния директор Тина Димитрова и всички останали треньори и хора, свързани с клуба. Така че – огромни благодарности и на тях и се надяваме децата ни да носят още много радости, емоции и трофеи!

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!