Начало » Аян ще бди завинаги над Лаута, откриват паметника му преди Дербито (ВИДЕО)
Локо Спорт Спорт Важно

Аян ще бди завинаги над Лаута, откриват паметника му преди Дербито (ВИДЕО)

“Скулптурата на Аян Садъков е един изключително важен за мен проект, към който подходих с много отговорност и любов, защото Аян беше велик играч, той беше интелектуалец на терена.“ – това заяви скулпторът Трифон Неделчев по време на провелата се днес пресконференция по повод предстоящото откриване на паметника на легендата на Локомотив Пловдив Аян Садъков.

Брифингът се състоя в конферентната зала на стадион „Локомотив“ и в него се включиха още говорителят на фенклуба на „черно-белите“ Борис Добрев, представителят на инициативния комитет Владимир Владимиров, административният директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов и основният инициатор за увековечаването на легендата – Аян Садъков –младши. Присъстващите на пресконференцията изказаха своите благодарности на всички, които са откликнали и с дарения са подкрепили реализирането на проекта, чиято главна цел да запази жив споменът за великите родни футболисти. „Инициативата получи подкрепа от локомотивската общност, но и от хора, които не са свързани с футбола. Това показва мащабността на личността на Аян Садъков.“ – подчерта Борис Добрев. Административният директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов пък отправи специални благодарности към Община Пловдив, за оказаното съдействие за поставянето на паметника. Аян Садъков-младши изказа своята искрена благодарност както към проявената изключителна съпричастност и  високо пофесионална работа на Трифон Неделчев, така и за безусловната подкрепа от страна на президента на Локомотив Пловдив Христо Крушарски.

„За пореден път Локомотив показа, че е специален и харизматичен клуб, в който феновете имат водеща роля. Показахме, че можем да се обединим за една добра кауза. Чувствам се изключително горд“ – заяви Аян Садъков – младши. Той не спести суперлативите си за работата на скулптора Трифон Неделчев, който понастоящем живее и работи в Германия, но покрай работата си по проекта се наложило в рамките на три месеца и половина да пътува 8-9 пъти до България. Самият майстор пък сподели, че това е било истинско предизвикателство за него, предвид краткия срок, в който е трябвало да го реализира.

Скулптурата – паметник ще бъде открита на официална церемония, която ще се състои  от 15:00 часа на 4 декември – денят на дербито на Локомотив с градския съперник Ботев. Изпратени са покани до Министерски съвет и Българския футболен съюз, а освен това всички привърженици на българския футбол също могат да присъстват на откриването

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!