Начало » Антъни Джошуа преби Джоузеф Паркър, но без нокаут
Спорт Спорт Важно Спортни страсти

Антъни Джошуа преби Джоузеф Паркър, но без нокаут

Антъни Джошуа се наложи над изключително коравия Джоузеф Паркър в Битката на непобедените на „Принсипалити стейдиъм“ в Кардиф. Над 80 000 жадни за зрелище зрители получиха от бойците в свръхтежка категория това, което чакаха – боят на годината. Антъни Джошуа записа своя победа №21, а новозеландският му опонент падна за пръв път в кариерата си на ринга. Досега Паркър имаше 24 успеха, от които 18 с нокаут. Джошуа побеждава за сефте без нокаут.

Носителят на три версии в свръхтежка категория (WBA, IBF и IBO) Антъни Джошуа вече е птитежател и на пояса от WBO.

В подгряващия мач в Кардиф Александър Поветкин нокаутира зверски британеца Дейвид Прайс, който 10 минути получаваше медицинска помощ насред ринга. Руснакът развя руското знаме в Обединеното кралство в разгара на дипломатическия скандал по оста Лондон-Москва, който завладя целия свят.

Коронната среща за нощта между британеца Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър бе предавана на живо в над 200 страни по света – рекорд по този показател за боксова галавечер.

Супер шоуто стартира в 12:51 часа минути българско време пред екзалтираните запалянковци на бокса.

В първия рунд Джошуа, чиято майка е нигерийка, стартира предпазливо. По същия начин влезе в двубоя и новозеландецът. Двамата се проучваха и в голяма част от втория рунд. В последната минута Паркър се престраши и вкара 2-3 десни крошета в главата на Джошуа. Британецът отвърна с ляв прав в носа.

В третия рунд най-после Джошуа живна и пласира добри серии, които обаче не доведоха до тежки поражения върху Паркър. В един момент двамата срещнаха и главите си, но за щастие това се размина без аркади.

В четвъртия рунд Паркър всячески опитваше да държи дистанция и се получи скучен бокс. В петата част Джоузеф Паркър отпусна ръката и вкара 2-3 много тежки десни удара в главата на британеца. Джошуа отвърна с леви прави, но те не бяха нещо особено.

В шестата част темпото най-после се повиши и се стигна до яки размени на удари и яростен бокс. Италианският съдия едва съумя да ги усмири и се наложи да влага всички свои усилия в това си начинание.

В седмия рунд новозеландецът се поумори и умишлено влизаше в клинчове. В тях пробваше нечестни прийоми. В осмата част Джошуа се активизира сериозно и на няколко пъти разтресе своя опонент с разнообразни удари.

В деветата част мощтта на британеца отново се стовари върху новозеландския боксьор. Паркър отвърна с удар глава в глава, но това бе санкционирано със забележка от рефера.

В десетата част лявото око на Паркър се зачерви и прокървя. Джошуа засили чувствително атаките си, а умората у неговия противвник бе видима.

В предпоследния рунд Паркър нямаше сили за нещо извънредно, така бе и в последната част и Джошуа заслужено би по точки. Съдиите единодушно му присъдиха успеха и залата избухна в аплодисменти.

Джошуа заслужи поне 13 милиона долара от боя, а 7 са за Паркър, който инкасира първа загуба в своята кариера.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!