Начало » Ансамбълът ни с бронз от Световната купа, напук на нова съдийска балтия
България Спорт Спорт Важно

Ансамбълът ни с бронз от Световната купа, напук на нова съдийска балтия

Ансамбълът ни спечели бронзов медал на Световната купа по художествена гимнастика в Минск. Българките отново бяха безгрешни, като представиха композицията си с 5 топки още по-добре, отколкото в многобоя, за което получиха и по-висока оценка – 29,450 точки.

Малко след тях на килима излезе Русия, като момичетата отново бяха неубедителни в съчетанието си, приличащо повече на хаос. Те не успяха да изпуснат топката този път, но им се наложи доста често да се нагласят или да гонят уреда, за да не сбъркат фатално.

Дори на едно от упражненията топката бе спасена от друга състезателка, която след това я подаде на тази, която щеше да изпусне. Въпреки това обаче рускините отново получиха висока оценка, като любопитното е, че тя беше изчислена така, че да е точно колкото на България – 29,450 т.

При това положение се гледа оценката за изпълнение, където странно как нашите грации се оказаха с 1 десета по-ниска оценка – 8,65 т. срещу 8,75 т. за Русия.

Така съдиите дадоха среброто на тима на Ирина Винер, а за възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска остана бронзът.

Необяснимо на първо място в последния момент изскочи тимът на Италия, въпреки че момичетата изпуснаха топка в края на съчетанието си. Въпреки това те получиха оценка от 29,800 т.

В индивидуалната надпревара Боряна Калейн участва във финала на топка, където остана на косъм от отличията. Бубето получи оценка от 22,550 т. Първа е Дина Аверина с 23,600 т., а сестра й Арина е втора с 23,200 т. Бронзът остана за Линой Ашрам с 22,900 т.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!