Начало » Академик Бултекс рухна в Пловдив срещу Рилецо
Академик Бултекс Баскетбол Спорт Спорт Важно

Академик Бултекс рухна в Пловдив срещу Рилецо

Академик Бултекс необясним се срина насред Пловдив в началото на серията за третото място в мъжкия шампионат срещу Рилски Спортист. В зала „Сила“ самоковци се наложиха с категоричния резултат 77-56 и поведоха с 1-0 победи. Тя се играе до две победи от три мача, така че Рилецо може да се окичи с трети пореден комплект бронзови медали още във вторник, когато ще бъде домакин на мач №2.

Първите минути в мача бяха равностойни, но след тях Рилски направи серия от 10:0 за край на първата четвърт и се откъсна напред. Самоковци продължиха високото темпо и здравата защита до почивката, за да увеличат аванса си над 20 точки при 45:24. Стабилната разлика на гостите се запази след подновяването на играта, като равностойна трета част запази статуквото. До края не се случиха изненади, а отличната работа през първото полувреме осигури спокоен край на мача за Рилски спортист.

Самоковци бяха по-силни в борбата под коша и предизвикаха повече грешки на съперника си, който имаше много слаб процент от тройката – 4/26.

Най-резултатен за победителите с 18 точки беше Шелдън Джетър, който хвана и 5 борби, 14 плюс 8 добави Травис Тейлър, а 13 точки отбеляза Мартин Маринов.

За Академик Никола Маравич записа 12 точки и 7 борби, и беше единственият баскетболист на отбора си с двуцифрен актив. По 9 точки добавиха Александър Груев и Васил Михайлов.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!