Начало » Академик Бултекс не даде шанс на Ямбол в първи 1/4 финал
Баскетбол Спорт Спорт Важно

Академик Бултекс не даде шанс на Ямбол в първи 1/4 финал

Академик Бултекс 99 стартира с победа 1/4-финалите в мъжкото баскетболно първенство, след като се наложи с 94-75над Ямбол в първия мач от серията между двата отбора. Втората среща е на 30 април (понеделник) в Ямбол. Играе се до две победи от три мача.

Двубоят в Пловдив започна с преимущество за домакините, които без особени затруднения успяха да си осигурят преднина от 7 точки (20-13) до края на първата част. В следващите 10 минути на игрището промяна нямаше, момчетата на Асен Николов просто увеличаваха разликата в резултата, а гостите на успяваха да намерят противодействие на играта на Мартин Дурчев и Никола Маравич.

След почивката разликата в класата на двата отбора си пролича и Академик Бултекс се откъсна с 22 точки (71-49) 03:17 минути преди края на третата четвърт. В последната част интрига нямаше, а срещата в зала „Сила“ просто се доиграваше.

Най-резултатен за успеха на Академик Бултекс 99 беше Никола Маравич с 19 точки, Димитър Димитров добави 17 точки, а Мартин Дурчев се отчете с 16.

За Ямбол Станислав Говедаров реализира 20 точки, а Алан Арнет добави 16 точки.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!