Начало » Адвокат Стефан Стефанов атакува най-трудния връх на света – К2! Качва го утре
България Маршрути Спорт Спорт Важно

Адвокат Стефан Стефанов атакува най-трудния връх на света – К2! Качва го утре

Поредната височинна авантюра е напът да завърши с успех за адвокат Стефан Стефанов. Известният с това, че не дава интервюта топ юрист в момента атакува вторият по височина връх на планетата – К2, намиращ се на границата между Пакистан и Китай. Стефанов се намира в последния базов лагер преди най-трудния за покоряване връх, съобщи специално за ПловдивПрес доайенът на родния алпинизъм – доц. Сандю Бешев, който е в непрестанна връзка с хората там. Бешев няма да спи тази нощ в очакване на успешна атака от адвоката.

„Най-хубавото е, че величественият Каракорум дава в момента възможност за атака, защото времето е слънчево. Точно в този прозорец ще щурмува Стефан Стефанов. Надеждите са до утре той да е изкачил К2, който е с точна височина от 8611 метра над морското равнище. Говорих със Стефан и той ме увери, че всичко се движи по план, чувства се готов и уверен в атаката към върха“, каза доцент Бешев пред ПловдивПрес.

Припомняме, че юристът вече има страхотни постижения. Миналата година той изкачи Еверест, а тази стъпи и на Кангчендзьонга.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Юристът Стефан Стефанов е първият стъпил на гиганта Кангчендзьонга през 2019 г.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!