Начало » Адалберт Зафиров е новият силен човек в Ботев, Иван Тотев говори за Колежа
Ботев Спорт Спорт Важно

Адалберт Зафиров е новият силен човек в Ботев, Иван Тотев говори за Колежа

Адалберт Зафиров е новият спортен директор в ПФК „Ботев“. Бившият футболист на ЦСКА и германските „Арминия“ Билефелд и „Унион“ Берлин ще бъде официално представен по време на пресконференцията на собственика на клуба Георги Самуилов, която е тази вечер от 18:00 ч.

С назначаването на Зафиров в „Ботев“ се активира отново позицията на отговорник по спортно-техническите въпроси, след като постът бе вакантен в последните повече от 2 години.

Адалберт Зафиров има богата визитка във футбола. В кариерата си бившият защитник има на сметката си 357 официални мача и 19 гола.

Започва своя път в най-популярния спорт от ЦСКА, в България играе още за „Локомотив“ (ГО), „Локомотив“ (СФ), „Черно море“, стига и до националния отбор на страната.

Записва участие и в Бундеслигата, където е част от състава на „Арминия“ Билефелд през сезон 1997/1998, след което играе и за състава на „Унион“ Берлин.

След края на състезателната си кариера Адалберт Зафиров остава във футбола като треньор. Има опит както в работата с подрастващи в школата на ЦСКА, така и като наставник на представителните отбори на ЦСКА, „Черно море“, „Ботев“ Враца. За последно води отбора на ЦСКА 1948.

Адалберт Зафиров е роден на 29.09.1969 г. в София.

Довечера от 18:00 часа брифинг в Коматево ще даде босът на Ботев – Георги Самуилов. Основна тема ще бъде дострояването на стадион „Христо Ботев“, както и развитието на първия отбор и ДЮШ. По-рано бизнесменът Самуилов е имал среща с кмета Иван Тотев. Градоначалникът осветли най-важното – размразяването на Колежа е в ход и скоро там ще има строителна техника.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!